De polder doet zijn werk van huis uit

Tijdens de pandemie liggen de werkzaamheden voor LeVinck Cao en Bestuur niet stil. In tegendeel de polder werkt hard door, niet langer op locatie, maar vanaf digitale media en heel af en toe nog eens fysiek, beperkt in omvang en op grote afstand van elkaar. Want niet alles kan online.

Soms is er meer nodig dan een digitaal sprekend beeld

Dat was duidelijk tijdens het toetsingsgesprek met De Nederlandse Bank voor de functie van sleutelhouder Risicobeheer, welke sinds dit jaar binnen de werkzaamheden voor het gastvrije pensioenfonds Recreatie wordt ingevuld door Leon Vincken. Naast lidmaatschap van het Dagelijks Bestuur van het fonds is er met inhoudelijke uitbreiding van dit bestuurlijk onderdeel meer focus op alle risico's die een pensioenfonds betreffen. In deze onzekere tijden, met veranderende inzichten over de toekomst van pensioen en bedreigingen die een goed pensioen in de weg kunnen staan een uitdaging. Het toetsingsgesprek voor geschiktheid van deze functie is iets dat je fysiek meer mogelijkheden biedt. Non-verbaal gedrag, alle betrokken deelnemers in samenspraak bedienen, sfeer en intuïtie over richting van een gesprek pakt beter uit. Zeker in een gesprek met de toezichthouder van het fonds. Anders is het in teams waar je elkaar heel goed kent.

Niet alleen het pensioendossier vraagt alle aandacht. Over de veiligheidssector wordt al volop bericht elders in de actualiteiten op deze site. De media weet daar VBe NL en Leon Vincken goed te vinden. Een sector die net als de pensioensector een grote dynamiek kent. 

LeVinck Cao en Bestuur blijft naast de pensioen en veiligheidsdomein uitdagingen actief voor een aantal sectoren op ondersteuning bij cao-onderhandelingen. Naast woordvoering, advies op de achtergrond of begeleiden van branchebesturen en individuele ondernemers in strategische cao-keuzen, ligt dit jaar vooral de focus op het overleven tijdens deze pandemie. Hoe pas je hierop cao-instrument aan? Is dat wel nodig of is dit tijdsgewricht juist een momentum om door te pakken naar een nieuwe toekomst? 

De polder zit in ieder geval niet stil. Ook niet in crisistijd. De werkzaamheden gaan op gepaste afstand van huis uit gewoon door. Werkzaamheden die in combinatie met elkaar een breed zicht bieden en rijke bron van informatie uitwisseling zijn met veelzijdige invalshoeken. Lees hierover meer elders op deze site.