Zomervibe

Op sommige plekken in ons land was deze zomer al snel de eerste hittegolf van het jaar een feit. Maar einde juli keerde het regenseizoen terug.  Voor de een de bevestiging van klimaatveranderingen. De ander geniet gewoon van de warme zon en het weer in de polder. In de polderieke politiek jagen we – ongeacht het weer – achter ons eigen gelijk aan. We gaan weer naar de stembus.

Bij een aantal opdrachten van LeVinck is het helaas niet anders.

Het ene moment sluit je snel een cao-akkoord, het andere moment kom je met andere partijen geen stap verder en verzanden we in gestold wantrouwen. Weer andere opdrachtgevers kijken de kat nog even uit de boom. In het Veiligheidsdomein blijft intussen iedereen op scherp staan. Grote tekorten op de arbeidsmarkt, druk festivalseizoen en een VBe NL die hard doorgroeit naar de 225 leden. Als het zo doorgaat is de 250 einde jaar haalbaar. De boodschap van gelijkheid, transparant samen optrekken en innovatief ondernemerschap voor meer kwaliteit in het midden-klein bedrijf blijken een goede voedingsbodem voor deze vereniging. Een succesvolle zomervibe is te lezen op hun site.

Wel of geen juridische procedures over de cao Veiligheidsdomein is een issue dat naar de achtergrond verdwijnt. Natuurlijk niet helemaal, want nog einde zomer is de volgende aflevering van deze cao-strijd met een hoger beroep over de AVV (algemeenverbindendverklaring) dispensatie van 2021 geagendeerd. Ongeacht de uitkomst zal deze ook op de stapel terechtkomen bij de Raad van State voor een eindvonnis, bovenop die van 2019. En binnenkort natuurlijk die van de AVV 2023.

Voor LeVinck Cao en Bestuur belangrijke trajecten die inmiddels alle wettelijke aspecten van cao-naleving en toepassing omvatten. Voor advies of ondersteuning kun je natuurlijk altijd terecht en wie weet zie je ons zelfs ergens op het voetbalveld.

Vanaf komend seizoen sponsoren we in onze jeugd en een vibe op vele overwinningen.